Kupte si levné bydlení. Nebudete litovat

Zdá se vám, že koupě nového bytu je pro vás nad vaše finanční možnosti? Možná byste v takovém případě mohli začít uvažovat o levnějších možnostech.

Kupte si levné bydlení. Nebudete litovat

Byty, rodinné vilky a obecně všechny formy klasického bydlení jsou v dnešních dnech prakticky předražené. Situace na trhu s obytnými nemovitostmi je pro středně příjmovou třídu skutečně tristní. Bydlení neustále zdražuje a nikde není vidět ani náznak případného stropu. Díky tomu i za maličkou garsonku dnes dáte často i více než dva miliony korun, a to nejen ve vždy drahé Praze, ale i v daleko méně atraktivních regionech. Není tak divu, že řada lidí již rezignovala na koupi vlastní obydlí a smířila se s životem v podnájmu. Vy ale nemusíte. Máte-li alespoň průměrný příjem, můžete si určitě dovolit vhodné bydlení, i když nikde není záruka, že bude vyloženě tradiční.

Domek za pár korun

Díky vysokým cenám obytných nemovitostí začaly jít více na dračku alternativy, třeba v podobě houseboatů. Ne každý chce ale bydlet na vodě. Většina lidí jsou u nás suchozemci. I proto dávají přednost něčemu trochu jinému, třeba mobilnímu domu. Tento způsob bydlení se prakticky v ničem neodlišuje od bydlení klasického, snad jen v ceně, která je ve většině případů nesrovnatelně nižší.

Výbava je super

Je jasné, že jestli kvůli něčemu uvažovat o mobilním domě, tak hlavně kvůli jeho nízké ceně. Tento druh bydlení samozřejmě není také k dostání vyloženě za pár korun, ale pořád se to vyplatí více než investice do standardního bytu. A když nemáte peněz na zbyt nebo nechcete mít hypotéku a tři desetiletí a dál, vlastně moc jiných možností ani nemáte. Nejedná se ale o žádnou z nouze cnost, ale o skutečně plnohodnotné bydlení, ve kterém se budete moci cítit nejen pohodlně, ale zároveň i bezpečně. K tomu dopomáhá i vnitřní výbava ve formě nábytku, případně elektrických spotřebičů, která už je ve většině případů v ceně.

Řada domků

Dříve vyrobené modely už dnes nejsou vhodné k celoročnímu bydlení, ale pokud byste hledali třeba chatku na léto, mohou vám sloužit hodně dlouho. V případě, že vám nevadí investice do zateplení, můžete chatku přebudovat i do zimní verze. Stačí mít jen hezký plácek na dovolenou a tam svou novou chatku dovézt.